Posts

#Segmen: Giveaway dan Mencari Bloglist bynadiajamhari

Image
#Segmen: Giveaway dan Mencari Bloglist bynadiajamhari Segmen ini akan bermula pada 7 Ogos 2020 (Jumaat) sehingga 14 Ogos 2020 (Jumaat), Segmen ini dijalankan selama seminggu, Seramai 10 orang perserta yang bertuah untuk bloglist dan 1 orang daripada 10 orang akan memenangi bodymist 250ml victoria secret ini!

Syarat untuk menyertai:

1. Follow blog Nadia Jamhari
2. Follow IG @victoriasecret_bynj
3. Buat satu entri di blog anda bertajuk "#Segmen: Giveaway dan Mencari Bloglist bynadiajamhari"
4. Letakkan banner segmen dan link kan ke blog Nadia Jamhari.
5. Comment link entri penyertaan di entri segmen.

Giveaway by ejulz & shirven

Image
Giveaway by ejulz & shirvenSyarat2 Penyertaan Giveaway by ejulz & shirven
1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja;
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & shirven". Letak banner di atas dan backlink ke post ini;
3. Follow blog ejulz dan shirven;
4. Follow IG ejulz dan shirven;
5. Tinggalkan penyertaan korang dan nama IG di post ini;
6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.

Tarikh Tamat : 15 OGOS 2020

JOM TUKAR LINK BLOG

Image
JOM TUKAR LINK BLOG
Salam dari Aina. Apa khabar korang. Hope korang semua sihat. Petang ni  Aina join satu segmen dari blogger baru Linda. Linda ni macam Aina juga masih baru dalam dunia blogging.  Linda ada buat satu kempen kat blog beliau. Kempen JOM TUKAR LINK bersama rakan-rakan blogger dimana Linda akan memasukkan URL blog anda di bloglist beliau. Alhamdulillah dapat juga Aina join segmen ni. 
KLIK BANNER KALAU KORANG NAK JOIN!
Korang nak join? Jika berminat nak join,  sila buat satu entri dan letak banner kat atas tu kat entri blog korang dengan 
Tajuk : JOM TUKAR LINK BLOG 
Jangan lupa backlinkkan ke blog Linda. Nanti Linda akan masukkan senarai nama blog korang di bloglist beliau. Senang je kan? Jom la join sekali kita support Linda. 

Giveaway By Ejulz & Mamapipie

Image
Giveaway By Ejulz & Mamapipie
Klik banner untuk join!
Syarat2 Penyertaan Giveaway by ejulz & mamapipie

1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja;
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & mamapipie". Letak banner di atas dan backlink ke post ini;
3. Follow blog ejulz dan mamapipie;
4. Follow IG ejulz dan mamapipie;
5. Tinggalkan penyertaan korang di post ini;
6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.
Tarikh Tamat : 15 JUL 2020

Search Description : Cara Menggunakannya Untuk Meningkatkan Trafik Blog

Image
Search Description : Cara Menggunakannya Untuk Meningkatkan Trafik Blog Assalamualaikum, hai apa khabar semua pembaca blog Aina. Semoga korang sihat walafiat. Alhamdulillah Aina masih lagi diberi kesihatan oleh Yang Maha Esa. Pagi ni Aina nak kongsi mengenai Search Description dan bagaimana cara untuk menggunakannya dalam meningkatkan trafik blog. Sebelum kita pergi lebih jauh korang kena tahu dulu apa sebenarnya search description? Dalam Bahasa Melayu maksudnya “deskripsi carian”.  Search Description Search Description memang tidak terlalu berpengaruh pada ranking hasil pencarian di google, tetapi artikel yang mempunyai search description akan meningkatkan kemungkinan pengunjung untuk mengkliknya apabila search description yang diberikan menarik perhatian mereka. Jadi cara terbaik yamg boleh korang lakukan ialah menambahkan search description (deskripsi carian) dan menjadikannya dalam bentuk susunan ayat agar pengunjung blog berminat untuk mengkliknya. Bagaimana Cara Untuk Mengaktif…

Family : Where Life Begins And Love Never

Image
Family : Where Life Begins And Love Never  Ends That's right. Family never ending LOVE no matters what the circumstances are, love will always on families heart. We really can't question how we feel love for our family. Just treasure everymoment with your family for tomorrow is not a promised. Be safe always.

Yes my family is my God given gift to me i treasure you and love being around you all the time. Family is where you grew up and your parents taught you how to be a good person and to love one another. A Loving atmosphere in your HOME is the Foundation of your LIFE.

Tips Mudah Dapatkan Kulit Bersih Dan Cantik

Image
Tips Mudah Dapatkan Kulit Bersih Dan Cantik Assalamualaikum dan salam sejahtera korang. Apa khabar korang pagi ni. Aina harap korang sihat walafiat dan ceria selalu. Alhamdulillah Aina sihat walafiat. Ok untuk pagi ini Aina akan berkongsi dengan korang cara untuk mendapatkam kulit yang bersih dan cantik menawan. Korang mestu teruja nak tahu apa tips berkesan bagi mendapatkan kulit bersih berseri. Pagi ini Aina kongsikan 3 langkah mudah untuk dapatkan kulit bersih berseri.

Sumber Gambar: Google 
3 Tips Mudah Untuk Dapatkan Kulit Yang Bersih Dan Cantik Antara langkah-langkah bagi mendapatkan kulit bersih berseri. Jom baca sama sama. Semoga bermanfaat buat korang semua.  Basuh Muka Setiap Hari Setiap hari korang wajib basuh atau cuci muka korang khususnya pada waktu pagi dan sebelum tidur. Janganlah pula hanya buat pada hari-hari tertentu sahaja. Untuk dapatkan kulit yang bersih berseri dan menawan, korang perlu buat secara konsisten. Jangan malas malas okey! Minum Air Putih 6 Hingga 8 …